Ερώτηση Φώτη Κουβέλη στη Βουλή για την Παιδική Βιβλιοθήκη Νέας Ερυθραίας

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα την «άμεση επαναλειτουργία της Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης Νέας Ερυθραίας» κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έχει αναδείξει με συνεχή δημοσιεύματά της η «Ν.Ε.».  
Όπως τονίζει ο κ. Κουβέλης στην ερώτησή του: «Η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στην Νέα Ερυθραία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στέγασης και κινδυνεύει με οριστικό κλείσιμο. Πρόσφατα έληξε το μίσθωμα και η δυνατότητα χρησιμοποίησης του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν, με αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της μέχρι την εύρεση ενός νέου κατάλληλου χώρου για την μετεγκατάστασή της. Η εν λόγω βιβλιοθήκη λειτουργούσε από το 1998, παρείχε την δυνατότητα δανεισμού βιβλίων και περιλάμβανε 5.134 τίτλους βιβλίων, καλλιτεχνικές αφίσες, μουσικά CD και ειδικές θεματικές κατηγορίες slides, ενώ φιλοξενούσε κάθε μήνα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (προβολή ταινιών, μουσική, κατασκευές) που απευθύνονταν σε μαθητές, αλλά και σε δημότες μεγαλύτερης ηλικίας».
Και ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: «Δεδομένου ότι η βιβλιοθήκη αποτελούσε χώρο συνύπαρξης και συνδιαλλαγής ανάμεσα σε παιδιά από 5 έως 16 ετών από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, προωθώντας σχέσεις συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ τους, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα η Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη της Νέας Ερυθραίας σε νέο χώρο που θα πληροί τις ανάγκες μιας σύγχρονης παιδικής βιβλιοθήκης και θα μπορεί να στεγάσει με επάρκεια το υλικό και τις λοιπές δραστηριότητές της»;

Advertisements
This entry was posted in Kοινοβουλευτικό Έργο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s