Μπροστά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΡΙΖΑ – Aνοικτή Συνέλευση Τ.Ε. Νέας Ερυθραίας Τετάρτη 12/3/2008

prosklisi_1203

Κάτι τρίζει στο σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι απορρίπτουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το δικομματισμό τα τελευταία 20 χρόνια. Κατανοούν ότι η απόλυτη υποταγή στο κέρδος και την «ελεύθερη» αγορά μετατρέπει σταδιακά την κοινωνία αλλά και τη φύση σε μια απέραντη έρημο όπου τα μόνα «είδη» που ευδοκιμούν είναι η ανεργία, η ακρίβεια, ο ανταγωνισμός, ο ρατσισμός, η καταστολή, η πώληση των δημόσιων αγαθών σε τιμές ευκαιρίας, τα μπετά, οι λαμαρίνες και η διαφθορά.

Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι σ’ αυτό το σύστημα «καθετί ανθρώπινο και φυσικό του είναι ξένο» . Ξένα του είναι η μόρφωση, η υγεία, ο πολιτισμός, το δικαίωμα στη νιότη αλλά και στα γηρατειά, το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο, στον ελεύθερο χρόνο, στην ελεύθερη σκέψη. Ξένα του είναι τα πάρκα, τα δάση, η πανίδα, τα βουνά, οι παραλίες, η πολιτιστική κληρονομιά.

Ταυτόχρονα όμως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως νέοι, αρνούνται να εκχωρήσουν σ’ αυτό το σύστημα τη ζωή και το μέλλον τους και επιλέγουν τον αγώνα από την ιδιώτευση : Αυτό το σύγχρονο «εμείς» έστειλε στα σκουπίδια τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 24 που προστατεύει τα δάση και του άρθρου 16 που προστατεύει το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτό το «εμείς» έριξε τα κάγκελα στην παραλία του Ελληνικού και στου Φιλοπάππου. Αυτό το «εμείς» πλημμύρισε την Αθήνα στις απεργίες για το ασφαλιστικό. Αυτό το «εμείς» σιγά – σιγά απλώνεται στις γειτονιές του λεκανοπεδίου που ξανανακαλύπτουν τον εαυτό τους στην υπεράσπιση των ελάχιστων πνευμόνων πρασίνου, στα σχολεία και στις σχολές που αντιστέκονται στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, στην Ολυμπιακή, στο λιμάνι του Πειραιά που ορθώνουν το ανάστημά τους στην ιδιωτικοποίηση.

Αυτό το σύγχρονο κοινωνικό ρεύμα αμφισβήτησης και αντίστασης ζωντανεύει και κάνει ξανά επίκαιρες τις αξίες της Αριστεράς : Ελευθερία, Ισότητα, Αλληλεγγύη. Αυτό το κοινωνικό ρεύμα εκτινάσσει τα συνολικά ποσοστά της αριστεράς στις δημοσκοπήσεις και όχι κάποια εφήμερη «μόδα», ούτε κάποια «επικοινωνιακά» τερτίπια. Η εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον καλπονοθευτικό νόμ,ο και η συνεχής ανοδική του πορεία μέσα σ’ αυτό το ρεύμα επιβεβαιώνει ότι η επιλογή της συγκρότησής του δεν ήταν «σανίδα κοινοβουλευτικής σωτηρίας» των κομμάτων και οργανώσεων που συμμετέχουν σε αυτόν, αλλά κοινωνική αναγκαιότητα. Αποδεικνύει ότι κοινή δράση όλων των αριστερών δυνάμεων, η υπέρβαση του κατακερματισμού, των μικροκομματικών συμφερόντων και κάθε λογής ηγεμονισμού, είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του νεοφιλελευθερισμού.

Ταυτόχρονα όμως η οξύτητα των προβλημάτων και οι κοινωνικές προσδοκίες θέτουν μπροστά στο ΣΥΡΙΖΑ άλλης ποιότητας καθήκοντα και ευθύνες. Στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην παραμείνει μια απλή εκλογική σύμπραξη, αλλά να εξελιχθεί σε μια ζωντανή πολιτική συλλογικότητα με τοπικές, κλαδικές και θεματικές επιτροπές. Μια συσπείρωση αριστερών που σέβονται την διαφορετικότητα, που σκοπός τους δεν είναι η κυριαρχία της μιας άποψης πάνω στην άλλη, αλλά οι δημιουργικές συνθέσεις και η αξιοποίηση όλων. Γι αυτό το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να γίνει ισότιμα κτήμα όλων των μελών του είτε ανήκουν, είτε δεν ανήκουν σε κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς.

Όλα αυτά : το νέο πολιτικό τοπίο, την ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων, το πρόγραμμα και τη μορφή του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν τα θέματα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ που μας δίνει ένα νέο κίνητρο συμμετοχής και έμπνευσης.

Στη Ν. Ερυθραία τον Ιούλιο του 2007 συγκροτήσαμε την Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν συμμετέχουν ο τοπικός ΣΥΝ, τ. μέλη του ΔΗΚΚΙ, ανένταχτοι αριστεροί, συμπολίτες μας που προέρχονται από, τον αντιεξουσιαστικό χώρο και το χώρο της ριζοσπαστικής οικολογίας. Η τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτή σε κάθε νέα και νέο, σε κάθε συμπολίτη μας του σοσιαλιστικού χώρου, της αριστεράς κάθε απόχρωσης, της ριζοσπαστικής οικολογίας, του αντιεξουσιαστικού χώρου. Είναι ανοικτή σε όλους και όλες που θεωρούν ότι οι ιδέες και οι αξίες της Αριστεράς τους εκπροσωπούν ανεξάρτητα από το εάν ήταν, είναι ή όχι ενταγμένοι σε κάποιο κόμμα ή ομάδα, ανεξάρτητα από το αν το κόμμα τους ή η ομάδα τους αποτελούν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο.

Στην Τοπική Επιτροπή θα συζητήσουμε τα θέματα της Πανελλαδικής Σύσκεψης σε Ανοικτή Συνέλευση την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο. Και επειδή θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθεί κάποια «πεπατημένη οδό», αλλά χαράζει έναν καινούργιο δρόμο, δεν κατέχει την «απόλυτη αριστερή αλήθεια», αλλά την αναζητά στα μονοπάτια του αγώνα, θέλουμε την γνώμη, την πρόταση, την κριτική κάθε αριστερού και όχι μόνο, συμπολίτη μας.

Ελπίζουμε να συναντηθούμε με όλους σας στην Πανελλαδική Σύσκεψη στις 14-16 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Advertisements
This entry was posted in Συνελεύσειs. Bookmark the permalink.

One Response to Μπροστά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΡΙΖΑ – Aνοικτή Συνέλευση Τ.Ε. Νέας Ερυθραίας Τετάρτη 12/3/2008

  1. Ο/Η κείμενο υπογραφών λέει:

    Το παρακάτω κείμενο, που υπογράφεται καταρχήν από 37 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οργανω-μένους/ες και ανένταχτους/ες, προτείνεται για να υπογραφεί από όποιον/α συμφωνεί σε ό-λη την Ελλάδα. Ενόψει της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στις 14, 15 και 16 Μαρτί-ου, ελπίζουμε ότι θα συμπορευτούμε με πολλούς και πολλές, με στόχο να γίνει η Πανελλα-δική Σύσκεψη ουσιαστικό βήμα για τη συγκρότησή του:
    http://syriza.gr/grammateia-syriza/arthra-problimatismoy/keimeno-ypografn-gia-ton-syriza-enopsei-tis-panelladiks-toy-syskepsis-to-martio/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s