Ανακοίνωση Τ.Ε. Ν. Ερυθραίας ΣΥΡΙΖΑ για το παρκάκι δίπλα στην εκκλησία Ευαγγελίστρια

syriza_logo_200x88

H Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ερυθραίας στις 24-25/11/07 διοργανώσε διήμερο με θέμα «Ελεύθεροι Δημόσιοι χώροι». Σκοπός του διήμερου ήταν να αναδειχτεί η ανάγκη η τοπική κοινωνία να επανοικειοποιηθεί τους δημόσιους χώρους της πόλης. Σε αυτά τα πλαίσια πήραμε την πρωτοβουλία ν’ ανοίξουμε το παρκάκι πίσω από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας και να το καθαρίσουμε. Προχωρήσαμε σε αυτήν τη συμβολική ενέργεια διότι πιστεύουμε ότι :
1. Στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας, εκτός από αυτοκίνητα δικαιώματα να ζουν και να κυκλοφορούν έχουν και οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, οι γονείς με παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να μπορούν να διέρχονται με ασφάλεια από το ένα μέρος του εμπορικού κέντρου στο άλλο, χωρίς να αναγκάζονται να στριμωχτούν στα πολύ στενά πεζοδρόμια ή να τα παρακάμπτουν βαδίζοντας στο οδόστρωμα.
2. Ο χώρος αυτός είναι στοιχείο της χωροταξικής και ανθρώπινης επικοινωνίας στην πόλη μας και εάν είναι ανοικτός και περιποιημένος την αναβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά.
3. Το παρκάκι αυτό είναι ένας από τους δύο μοναδικούς χώρους του εμπορικού κέντρου που θα μπορούσε κανείς να ξεκουραστεί για λίγο και ν’ αφήσει τα παιδιά του να κινηθούν ελεύθερα, χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο στις καφετέριες που δεν έχουν αφήσει ελεύθερο ούτε ένα μέτρο πεζοδρομίου.
4. Το αίτημα ν’ ανοίξει το πάρκο στους πολίτες δεν είναι καινούργιο, αποτελεί πάγιο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου. Προεκλογικά τοποθετήθηκαν θετικά όλες σχεδόν οι δημοτικές παρατάξεις, ενώ η δήμαρχος είχε υποσχεθεί ήδη από την περασμένη άνοιξη, ότι θα το ανοίξει και θα το αναβαθμίσει.
5. Είναι αδιανόητο, ειδικά η εκκλησία, να το περιφράσσει αποκλείοντάς το από την κοινωνική χρήση για την οποία προορίζεται.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε να μείνει το παρκάκι ανοικτό και δεν θα μας σταματήσουν οποιουδήποτε είδους απειλές μηνύσεων κ.λπ. της εκκλησίας.
Καλούμε τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, τις δημοτικές παρατάξεις, τους συλλογικούς φορείς της πόλης μας και τους ενεργούς πολίτες σε συνεργασία, για να επιβάλλουμε την απόδοση του πάρκου στους πολίτες.
Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ 27/11/07

Advertisements
This entry was posted in Aνακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s