Οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα, έχουν προβλήματα

της Βαγγελιώς Σωτηροπούλου

Διαβάζοντας στο υπ’ αριθμ. 230 φύλλο της εφημερίδας σας (Σ.Σ. «Η ΝΕΑ ΕΡΥΡΘΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ») την επιστολή του κ Σαρρή – Χριστοφή, ένιωσα οργή και ντροπή. Σύμφωνα με τον κ Σαρρή : «Έφτασε ο καιρός η κοινωνία μας να αποβάλλει ένα μεγάλο μέρος αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών».
Κατά τη γνώμη μου, το μόνο πράγμα που έφτασε ο καιρός να αποβάλλουμε από την τοπική μας κοινωνία είναι οι βαθύτατα ρατσιστικές και απάνθρωπες απόψεις που εκφράζει η εν λόγω επιστολή.Ο κ. Σαρρής με λογική που θυμίζει φεουδάρχη της εποχής του μεσαίωνα ή δουλοκτήτη του αρχαίου κόσμου, αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν τα εργαλεία του κήπου του, που έχουν αξία μόνον εάν «χρησιμοποιούνται σωστά» και θεωρεί ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζητούν εργασία κατόπιν αδείας του : «ήρθαν στη χώρα μας παράνομα χωρίς να τους το ζητήσουμε».
Απόψεις σαν κι αυτές που με αφέλεια διατυπώνονται από τον κ. Σαρρή, τροφοδότησαν και τροφοδοτούν τον φασισμό. Απόψεις σαν κι αυτές δικαιολογούν τις πρόσφατες δολοφονικές επιδρομές συμμοριών Ελλήνων φασιστών στις γειτονιές του Ρέντη, που έκαναν γυαλιά καρφιά τα φτωχικά σπιτάκια όπου ζουν ειρηνικά μετανάστες από τη Νοτιοανατολική Ασία. Ευτυχώς η απάντηση δόθηκε από μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, τοπικές δημοτικές κινήσεις της ευρύτερης περιοχής, τον Δήμο και τους δημότες του Ρέντη, τους βουλευτές Δρίτσα και Λαφαζάνη με την δυναμική πορεία που έγινε την περασμένη Κυριακή.
Ο κ. Σαρρής ισχυρίζεται ότι «ο έλληνας σοβατζής έμεινε άνεργος εξ΄ αιτίας κάποιου ξένου που δουλεύει στη θέση του». Προεκτείνοντας την λογική του, αιτία της ανεργίας του νέου είναι κάποιος γέρος που δουλεύει στη θέση του, αιτία της ανεργίας του Αθηναίου είναι ο επαρχιώτης κ.ο.κ. Επομένως για την ανεργία δεν φταίνε ούτε οι κυβερνητικές πολιτικές, ούτε ο νεοφιλελευθερισμός, ούτε οι στόχοι της ευρωπαϊκής σύγκλισης, ούτε ο καπιταλισμός, ούτε οι νόμοι της αγοράς και του υπερκέρδους που η ανεργία είναι το οξυγόνο τους. Ο άνεργος δεν πρέπει να ασχολείται με όλ’ αυτά, αλλά να παραμείνει στην αποχαύνωσή του και να ασχοληθεί με το πώς θα «βγάλει τα μάτια» του διπλανού εργαζόμενου.
Σχετικά με το θέμα της «παράνομης» εισόδου για την οποία μέμφεται τους μετανάστες ο κ. Σαρρής, αυτό που αποδεικνύει δεν είναι η «ανηθικότητα» των ανθρώπων που ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά η βαθύτατη ανηθικότητα, απανθρωπιά και υποκρισία των νόμων της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης: Το κεφάλαιο ελεύθερα και νόμιμα κινείται παγκοσμίως επιβάλλοντας στην μεν Ευρώπη, μέσω της Ε.Ε. ιδιωτικοποιήσεις, συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, οδηγίες Μπολκενστάιν, στον δεν τρίτο κόσμο φτώχια, πείνα, υπερκμετάλλευση, απόβλητα, πολέμους, δικτατορίες.
Κε Σαρρή, εάν η ανθρώπινη κοινωνία θεωρούσε ότι κάθε τι «νόμιμο» είναι και «δίκαιο», η ανθρωπότητα θα είχε μείνει στο δουλοκτητικό σύστημα, το οποίο πιθανόν νοσταλγείτε.
Έφτασε ο καιρός οι μετανάστες να πάψουν να είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες στη χώρα μας. Έφτασε ο καιρός να τους δοθούν πολιτικά δικαιώματα, να ψηφίζουν σε πρώτη φάση στις δημοτικές και στη συνέχεια και στις βουλευτικές εκλογές.

Υ.Γ. Όσο για τις «χαριτωμένες» απόψεις του κ. Σαρρή «οι Έλληνες να προτιμούν Ελληνίδες για την ικανοποίηση των ερωτικών τους ορέξεων», υποδηλώνουν ότι ο γράφων εκτός από ρατσισμό εμφορείται και από σεξισμό διότι ανενδοίαστα αντιμετωπίζει τις γυναίκες Ελληνίδες και αλλοδαπές ως αντικείμενα και καταναλωτικά προϊόντα .

Advertisements
This entry was posted in Aρθρα-Aπόψεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s