Προεκλογική συγκέντρωση

Την κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στη Νέα Ερυθραία πραγματοποίησε ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου έξω από το δημαρχείο, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών είχε ικανοποιητική συμετοχή.
Με βασικό σύνθημα την ήττα του δικομματισμού σε αυτές τις εκλογές, η  ομιλήτρια Σόφη Παπαδόγιαννη από τον ΣΥΝ, υποψήφια βουλευτής στη Β’ Αθήνας, εστίασε ιδιαίτερα στις ανύπαρκτες πολιτικές για το περιβάλλον και την προστασία του, τις αιτίες των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, την επόμενη μέρα των εκλογών και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μεγάλο θέμα του περιβάλλοντος ήταν πάντα εκτός πολιτικής ατζέντας και πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιμετωπιζόταν από τον δικομματισμό ως κάτι το δευτερεύον, το ανούσιο. Η πολιτική αιτία των πυρκαγιών είναι ο δογματικός νεοφιλελευθερισμός. Η αντίληψη που λέει ότι ο δημόσιος χώρος, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια, η πολιτική προστασία είναι μη κερδοφόρες δραστηριότητες και οι δαπάνες γι’ αυτές αντιαναπτυξιακές, άρα το κράτος πρέπει να υποχωρεί προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Την επομένη των εκλογών θα υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής, όπως ήταν πρωταγωνιστής στο νικηφόρο αγώνα για το άρθρο 16, για το δωρεάν πανεπιστήμιο, για τη ματαίωση της αντιλαϊκής και περιβαλλοντοκτόνας συνταγματικής μεταρρύθμισης», είπε μεταξύ άλλων η κ. Παπαδόγιαννη.
Στην προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παραβρέθηκε και η δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, απηύθυναν χαιρετισμό και έκαναν παρεμβάσεις οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στη Β’ Αθήνας, η Ελένη Αυλωνίτου (η γνωστή πρωταθλήτρια και βαλκανιονίκης στην κολύμβηση), ο Βασίλης Παπαστεργίου (ΑΚΟΑ) και ο Σάκης Χίτζογλου (ΔΗΚΚΙ).

Advertisements
This entry was posted in Eθνικές Εκλογές 2007, Eκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s